Zelfvoorzienend

Op sommige punten probeert ‘Ananda Nilayam’ zelfvoorzienend te zijn.

Groente (en fruit) tuin

Op het terrein rondom ‘Ananda Nilayam’ zijn verschillende fruitbomen aangeplant: mango, guave, banaan, granaatappel. De boompjes zijn nog jong, maar daar hopen we in de toekomst de vruchten van te kunnen plukken. 

In de groentetuin wordt wat groente voor eigen gebruik geteeld.  Een groente die verbouwd wordt is Sorakai, een soort grote Indiase komkommer die makkelijk groeit en die veel vruchten draagt. Daarnaast is er bladgroente in de tuin de vinden, een groentesoort die familie is van spinazie en postelein. Een rijke bron van ijzer. Zaad van onder andere wortel, sperziebonen en tomaten uit Nederland zijn ook in de Indiase groentetuin geprobeerd, maar helaas zonder succes...

Rijstveld en groentetuin

Op het veld achter het gebouw is ruimte om rijst of iets anders te verbouwen. Jaarlijks wordt er rijst op verbouwd en daarachter aan nog een gewas. Bijvoorbeeld groenten, pepers, tomaten of pinda’s. Van de oogst van dit veld eten de kinderen of we verkopen het voor een goede prijs zodat we daarvan weer voedingsmiddelen kunnen kopen.

In beeld